El passat 15 de març, una vintena de persones van participar en una nova sessió d’acompanyament familiar organitzada per l’Associació Catalana per la Síndrome Prader-Willi. Aquesta vegada, sota el títol “Les frases incompletes del PW”, la trobada va ser conduïda per la psicòloga Verònica Rodríguez, qui va guiar les famílies en una dinàmica de grup que va permetre compartir experiències, expressar emocions i reflexionar sobre els reptes quotidians de conviure amb aquesta síndrome.
Per a moltes famílies, aquestes sessions representen un punt de suport fonamental on poden expressar-se lliurement, escoltar altres vivències i trobar comprensió en persones que passen per situacions similars. La vida amb la síndrome Prader-Willi implica afrontar qüestions complexes que poden generar angoixa, incertesa i preocupació. En aquestes trobades, les famílies descobreixen que no estan soles, que les seves preocupacions són compartides i que existeixen estratègies i recursos que poden ajudar-les en el seu dia a dia.
Compartir experiències amb altres famílies que viuen situacions similars té un gran impacte en la salut emocional. Poder parlar sense filtres, sentir-se comprès i rebre suport d’altres persones que han passat per situacions similars contribueix a reduir la càrrega emocional i a millorar el benestar psicològic. Els grups de suport ajuden a posar paraules als sentiments, a transformar la solitud en comunitat i a donar eines per afrontar millor els reptes diaris.
El taller del 15 de març va ser una mostra més de la necessitat d’aquests espais. Mitjançant una dinàmica participativa, es van abordar diversos temes que sovint són difícils d’expressar en altres contextos. La sessió va permetre a les famílies posar veu a les seves vivències, sentir-se escoltades i, sobretot, marxar amb una sensació de comprensió i acompanyament.
Des de l’Associació, seguirem impulsant trobades com aquesta perquè sabem que són essencials per al benestar de les famílies i per enfortir la xarxa de suport mutu. Volem agrair de tot cor a totes les persones que hi van participar i, especialment, a la Verònica Rodríguez per la seva professionalitat i sensibilitat a l’hora de conduir la sessió.
Si ets familiar d’una persona amb la síndrome Prader-Willi i vols formar part d’aquests espais, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Junts i juntes, fem camí cap a una millor qualitat de vida.
Consulteu aquesta entrada en:
Español